Lidmaatschap

 
Stuurgroep PVC & Ketenbeheer biedt een platform voor de PVC producerende en PVC verwerkende industrie in Nederland. Meer informatie vindt u op deze website, of via contact@pvcinfo.nl.
Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen met PVC

PVC wordt zeer veel toegepast in de bouwsector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan buizen, dakgoten, raam- en deurprofielen, vensterbanken, plafonds, elektriciteitskabels, vloerbekleding, …. Vooral de lange levensduur speelt hierin een belangrijke rol. De meeste PVC bouwproducten hebben een levensduur van 50 tot zelfs 100 jaar (en wellicht nog langer). Na beëindiging van het gebruik kan het PVC materiaal opgewerkt en hergebruikt worden.

In tegenstelling tot andere kunststoffen die voor nagenoeg 100 % afhankelijk zijn van aardolie, spaart PVC deze niet-hernieuwbare natuurlijke grondstof. Dit komt omdat 57 % van de massa van PVC uit zout afkomstig is dat dient als bron van chloor. Deze chloor zorgt onder andere ook voor de zelfdovende eigenschappen van het materiaal bij brand. Bovendien gaat de productie van PVC gepaard met een laag energieverbruik. PVC bouwproducten zijn sterk en licht van gewicht. De sterkte en stijfheid van PVC leveren technische voordelen op bij het gebruik in diverse bouwtoepassingen. Door het geringe gewicht zijn PVC-producten gemakkelijk te tillen en leveren ze ook een besparing op bij het transport.

PVC bouwproducten vergen vrijwel geen onderhoud en zorgen voor een goede thermische isolatie. Bovendien zijn ze bestand tegen weersinvloeden en chemicaliën.


Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 52
Fax: 070-444 06 61
E-mail: contact@pvcinfo.nl


 

 


© Stuurgroep PVC en Ketenbeheer 2024