Lidmaatschap

 
Stuurgroep PVC & Ketenbeheer biedt een platform voor de PVC producerende en PVC verwerkende industrie in Nederland. Meer informatie vindt u op deze website, of via contact@pvcinfo.nl.
Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Auto

In West-Europa bevat een auto tegenwoordig ongeveer 10 tot 16 kg PVC. 

De gemiddelde levensduur van een voertuig is nu ongeveer 17 jaar. In 1970 was dit slechts 11 jaar. PVC heeft een speciale bijdrage geleverd aan deze verlengde levensduur. Een voorbeeld hiervan is de rol van beschermende laag op de bodemplaat van een auto. PVC wordt ook veelvuldig gebruikt voor de bekleding van onderdelen zoals dashboards en deurpanelen.

Een van de belangrijkste eisen die gesteld worden aan een voertuig is de veiligheid. PVC levert hieraan een essentiële bijdrage. De eisen voor bijvoorbeeld een dashboard met geïntegreerde airbag zijn zeer streng. Het moet zowel bij hoge als lage temperaturen goed presteren. Dit wordt uitvoerig getest en de samenstelling wordt zodanig aangepast om aan deze strenge eisen te voldoen.

Componenten gemaakt uit PVC kunnen na opwerking hergebruikt worden in producten voor zowel nieuwe voertuigen als voor andere toepassingen.

 

 

BouwAutoMedischVerpakkingConsument

 


Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 52
Fax: 070-444 06 61
E-mail: contact@pvcinfo.nl


 

 


© Stuurgroep PVC en Ketenbeheer 2024