Ongeveer 5% van de geproduceerde PVC in West-Europa wordt gebruikt voor verpakkingen. PVC wordt gebruikt voor de verpakkingen van o.a. voedingsmiddelen, farmaceutische producten en elektronische producten. PVC verpakkingen vergroten de houdbaarheid en zijn goed bedrukbaar. Het voordeel van het gebruik van PVC als verpakkingsmateriaal voor voedingswaren is gelegen in de eigenschappen die ervoor zorgen dat groenten en vlees lang vers blijven. PVC wordt reeds meer dan 30 jaar gebruikt voor de verpakking van voedingswaren en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de voedselveiligheid. PVC is één van de meest gebruikte verpakkingen voor vleeswaren in de supermarkt en voor uw voedsel thuis. Alle materialen die in contact staan met voedsel vallen onder Europese wet- en regelgeving die de voedselveiligheid garandeert.
In de medische sector wordt PVC gebruikt voor het verpakken van steriele producten en geneesmiddelen. De gebruiksvriendelijke blisterverpakkingen van PVC zorgen voor een bescherming van het geneesmiddel tegen oxidatie.
Speciale PVC film wordt gebruikt voor verpakking van elektronische producten vanwege de mogelijkheid schadelijke gevolgen van statische elektriciteit te voorkomen.
Bouw | Auto | Medisch | Verpakking | Consument |