Lidmaatschap

 
Stuurgroep PVC & Ketenbeheer biedt een platform voor de PVC producerende en PVC verwerkende industrie in Nederland. Meer informatie vindt u op deze website, of via contact@pvcinfo.nl.
Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Medisch

In de voorbije 50 jaar heeft de medische sector veel gebruik gemaakt van PVC. Meer dan 25 % van het medisch materiaal gemaakt uit kunststof bestaat uit PVC.

Het wordt gebruikt in de meest uiteenlopende producten zoals:

  • bloed- en infuuszakken;
  • katheters;
  • allerhande slangetjes en buisjes;
  • chirurgische handschoenen;
  • inhalatiemaskers;
  • steriele verpakkingen;

De hoge transparantie van PVC-producten maakt het mogelijk om nauwkeurig te volgen wat er gebeurt in een infuus. Luchtbellen of verstopte leidingen kunnen onmiddellijk opgemerkt worden waardoor complicaties worden vermeden. PVC is de kunststof voor de verpakking van bloed. De belangrijkste reden hiervoor is dat PVC een perfect gesloten systeem mogelijk maakt. Bij het materiaal dat vroeger werd gebruikt, moest er gebruik gemaakt worden van stoppen en verbindingsstukken waardoor het bloed geïnfecteerd kon raken. Lekkende leidingen konden aanleiding geven tot luchtbellen waardoor het risico van embolie bestond.

Levensreddende operaties, zoals open-hart chirurgie of behandeling van babies, vertrouwen op PVC katheters en buisjes omdat deze niet "knikken" waardoor een blijvende doorstroming verzekerd is. De gebruikte weekmaker voor bloedzakjes (di-2-ethylhexylftalaat) speelt een unieke rol in de houdbaarheid van bloed. In vergelijking met andere producten wordt de houdbaarheid aanzienlijk verhoogd.

Genoemde goede eigenschappen van (weekgemaakt) PVC helpen de veiligheid van de patiënt te verhogen. Meer informatie: http://pvcmed.org/the-curious-patient/

 

 

Bouw Auto Medisch Verpakking Consument

 


Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 52
Fax: 070-444 06 61
E-mail: contact@pvcinfo.nl


 

 


© Stuurgroep PVC en Ketenbeheer 2023