Lidmaatschap

 
Stuurgroep PVC & Ketenbeheer biedt een platform voor de PVC producerende en PVC verwerkende industrie in Nederland. Meer informatie vindt u op deze website, of via contact@pvcinfo.nl.
Informatie
 

 

Ga snel naar:

 
 

 

Consument

Ongeveer 6% van de geproduceerde PVC in West-Europa wordt toegepast in consumentenproducten. De grote voordelen van het gebruik van PVC in consumentenproducten zijn naast de lage prijs, vooral de sterkte, de duurzaamheid, het lichte gewicht, de waterdichtheid en de weerstand tegen chemicaliën. Verschillende toepassingen zijn:

  • schoenen en laarzen;
  • betaalpassen en credit cards;
  • kleding;
  • speelgoed;

1. Schoenen en laarzen

PVC wordt zowel gebruikt voor de bovenkant van schoenen als voor schoenzolen. Het is een alternatief voor leer wat aanleiding geeft tot een lagere kostprijs.

2. Betaalpassen en credit cards

Betaalpassen, credit cards en telefoonkaarten worden gemaakt van PVC: Het is sterk, flexibel, duurzaam en gemakkelijk te bedrukken. Een PVC-kaart maakt het ook mogelijk om gemakkelijk chips toe te voegen.

3. Kleding 

De eigenschappen van PVC maken het materiaal uitermate geschikt voor beschermende kleding. Het wordt al jaren toegepast in regenjassen en werkkleding. PVC wordt ook veelvuldig gebruikt in de modewereld voor de meest uitdagende ontwerpen.

4. Speelgoed

PVC is reeds jaar en dag een populair materiaal voor de fabricage van speelgoed dankzij de technische en economische voordelen. Speelgoed dat gemaakt wordt van PVC zijn o.a. poppen, badeendjes, opblaasbaar strandspeelgoed, zwembaden, ballen, etc .

 

 

 

BouwAutoMedischVerpakkingConsument

 


Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel: 070-444 06 52
Fax: 070-444 06 61
E-mail: contact@pvcinfo.nl


 

 


© Stuurgroep PVC en Ketenbeheer 2024